• Recente projecten

  Voorbeelden van wat wij recent hebben gedaan

  B2C back end finance processen

  @ Europese health care product dienstverlener

  Voor een Europese speler in health care producten en diensten heeft IT Finance Consulting een blauwdruk opgesteld en geimplementeerd om alle B2C portals aan te sluiten op de finance back end processen. Hiermee is een grote verbetering gemaakt in het juist, volledig, tijdig en automatisch verwerken van alle self pay betalingen via de websites

  IT finance consulting CFO IT RPA finance control

  P&C cycle Food Delivery portfolio

  @ een beursgenoteerde tech investeerder

  Voor een beursgenoteerde tech investeerder heeft IT Finance Consulting geholpen het budget op te stellen voor het Food Delivery segement. Hiervoor is het P&C proces verbeterd, is ondersteund bij het opstellen van het budget van de portfolio en zijn board presentaties opgesteld.

  IT finance consulting CFO

  Robotisering van processen

  @ een internationale groothandelsorganisatie

  Voor een groothandelsorganisatie is IT Finance Consulting hebben wij een aantal handmatige processen geautomatiseerd met behulp van UiPath. Onder andere is het invoeren van buitenlandse facturen in het order- en verkoopsysteem gerobotiseerd. Hierdoor wordt tijd bespaard, het proces versneld en de foutmarge verkleind.

  IT finance consulting CFO

  Projectmanagement Finance & IT

  @ een internationale leasemaatschappij

  Voor een internationale leasemaatschappij heeft IT Finance Consulting het projectmanagement van een aantal projecten op het snijvlak van Finance & IT gedaan.

  WWFT IT finance consulting CFO control

  Projectcontrol WWFT

  @ Nederlandse systeembank

  Voor een onderdeel van een Nederlandse systeembank heeft IT Finance Consulting de project control opgezet voor een project rondom de Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme (WWFT). Het opzetten van kosten- en risicobeheersing processen waren hier onderdeel van en ook het modelleren van revenue impact was een deliverable.

  BI IT finance consulting control CFO

  Opzetten business control en inrichting BI tooling

  @ duurzame energieleverancier

  Voor een duurzame energieleverancier heeft IT Finance Consulting de business control functie naar een hoger niveau gebracht. Hierbij wordt de senior business control rol in het MT ingevuld en tegelijkertijd worden rapportages verbeterd en geautomatiseerd door gebruik te maken van BI tooling (power BI).

  IT finance consulting CFO control

  Professionaliseren control functie

  @ Nederlandse systeembank

  Voor een onderdeel van een Nederlandse systeembank heeft IT Finance Consulting de business control naar een hoger plan gebracht. Het invoeren van standaard rapportages, het opzetten van een business case proces, control op agile werken en ondersteunen bij de reorganisatie zijn hier onder andere onderdeel hiervan geweest.

  IT finance consulting

  Verbeterslag IT control

  @ Internationale food producent

  Voor een internationale food producent heeft IT Finance Consulting de accounting en reporting processen rondom de IT spend verbeterd, de internal control op IT costing en recharging geoptimaliseerd en een aantal systeemkoppelingen versoepeld.

  IT finance consulting CFO

  Control IT transformatieproces

  @ een grote handelsorganisatie

  Bij een grote organisatie werd IT Finance Consulting gevraagd om de control met betrekking tot het digitale transformatieproces te verbeteren. IT Finance Consulting heeft de control op de IT spend verbeterd en inzichtelijker gemaakt, rapportages en een integraal forecast model gebouwd om de juiste analyses te kunnen doen en beslissingen te kunnen ondersteunen.

  IT finance consulting CFO

  Optimalisatie IT control proces

  @ Internationale retailorganisatie

  Voor een internationaal food retail bedrijf heeft IT Finance Consulting het reporting en control proces rondom global IT integration spend & synergies geoptimaliseerd

  IT finance consulting CFO

  IT Finance -> "house in order"

  @ een internationaal wholesale bedrijf

  Voor een internationaal wholesale bedrijf heeft IT Finance Consulting het financiële proces binnen de CIO afdeling meer op orde gebracht. Rapportages zijn opgezet, de planning en reporting cycle is afgestemd met de wensen vanuit de CFO organisatie, en de project en baseline beheesing zijn beter inzichtelijk gemaakt. Tevens is de urenfabriek en de vastlegging van de uren (intergraal schrijven) geoptimaliseerd. Om het IT servicepalet globaal schaalbaar te maken is costperform aangekocht en succesvol geinstalleerd.

  IT finance consulting CFO

  IT Control, SLA, Forecasting

  @ Internationale Bank

  Voor een internationale bank heeft IT Finance Consulting de methodiek van doorbelasten verbeterd en aangescherpt. Tevens is de forecast van de IT spend (Project en baseline) nauwkeuriger gemaakt en de rapportage daarover geoptimaliseerd.

  Door de forecasting is de control van het management over spend aanzienlijk vergroot en is de overspend aan het eind van het budgetjaar nihil geweest, terwijl wel de gestelde doelen verwezelijkt zijn.

  Met name het maken van een peopleplan, het aanscherpen van het proces voor het inhuren van tijdelijk personeel en het opzetten van een sluitende highlevel control van SOW's en baseline costs hebben hiertoe bijgedragen.

  IT finance consulting CFO

  Control van IT Security

  @ Internationale Bank

  Voor een internationale bank heeft IT Finance Consulting voor een langere periode de control gedaan van het domein van de CISO (Chief Information Security Officer). Daarbij lag het zwaartepunt op het forecasten en beheersen van de lopende project portefeuille en de running costs, en het drijven van het proces voor volume inventarisatie (VIP) en de finale "pricing" van de ITservices.

  IT finance consulting CFO

  IT control blauwdruk

  @ Logistieke dienstverlener

  Voor een logistieke dienstverlener heeft IT Finance Consulting een analyse gedaan en advies uitgebracht over de inrichting van IT control van het bedrijf

  IT finance consulting CFO

  IT Management dashboard

  @ Logistieke dienstverlener

  Voor een logistieke dienstverlener heeft IT Finance Consulting een IT management dashboard voor de CIO en zijn directie team opgezet.

  IT finance consulting CFO

  Software License Audit

  @ een internationale groothandelsorganisatie

  Voor een groothandelsorganisatie heeft IT Finance Consulting het project gemanaged om de aangekondigde MS license review het hoofd te bieden. Door projectmatig en met meerdere disciplines samen te werken (independent license expert, LAR, Procurement, Finance, IT) is de gap tussen entitlement en deployment geminimaliseerd en zijn de juiste software contracten voor de toekomst onderhandeld.

Alle berichten
×