Terug naar site

Informatiemanagement in het digitale tijdperk : de rol van de controller

Alumnibijeenkomst Accounting & Control

· Events

Op woensdag 14 juni vond op de Vrije Universiteit Amsterdam het tweede alumni evenement plaats voor alumni van de MSc Accounting & Control en de Postdoctorale opleiding Accountancy en Controlling.

Bij veel ondernemingen ontbreekt een ondernemings-brede informatiestrategie. Er is veelal technisch gedreven aandacht voor IT en iedereen is bezig met data analytics en big data. Maar dat is nog niet hetzelfde als een coherente en strategische visie op informatiemanagement. In het huidige digitale tijdperk is zo’n visie belangrijker dan ooit tevoren. Pascal Visée, heeft toegelicht dat ‘digital' draait om veel meer dan om technologie alleen. Zijn stelling is dat de controller een belangrijke rol kan spelen om, los van hypes en de waan van de dag, ‘data-to-insight’ tot werkelijkheid te maken.

Een expert-panel heeft hier vanuit de eigen praktijk op gereflecteerd, waarna met de zaal verder werd gesproken onder leiding van prof. dr. Tom Groot (directeur Amsterdam Research Centre in Accounting). Heimrich Roetman was gevraagd om deel te nemen als één van de expert panel leden.