Terug naar site

Een dag uit het leven van een stagiair bij IT-FC

Lees hier over de ervaringen van stagiair Marck!

Een dag uit het leven van een stagiair bij IT-FC

Ter afsluiting van zijn master International Business & Management ging Marck in februari als stagiair aan de slag bij IT Finance Consulting. In dit artikel vertelt hij meer over zijn stage bij IT-FC.

Nadat ik mijn master Human Resource Management had afgerond begon ik in september 2017 aan mijn tweede master International Business & Management. Doordat ik twee vakken mee kon nemen zou ik in de tweede helft van het jaar tijd overhebben. Ik besloot op zoek te gaan naar een stage. Toen ik in contact kwam met Heimrich en Robert-Jan van IT-FC was ik al snel enthousiast. De mentaliteit sprak me met name aan. Door een moderne en open organisatie is alles bespreekbaar. Nieuwe ideeën worden met veel interesse benaderd. Vanaf het eerste moment werd van mij verwacht dat ik mee zou denken over het opbouwen van het bedrijf.

IT-FC bevindt zich in de start-up fase, waardoor er altijd veel gebeurt. Hierdoor ben ik niet met een vaste stageopdracht gestart, maar beslissen we vanuit de agile gedachte gezamenlijk van week tot week waar we de focus ligt. Dit vergt een stukje flexibiliteit, maar zorgt ook voor veel afwisseling. IT-FC heeft als thuisbasis B.Amsterdam. Dit is een inspirerende start-up community waar van alles wordt georganiseerd om met elkaar in contact te komen en van elkaar te leren.

IT-FC richt zich op digital finance. Vanuit de rol als consultant wordt aan de toekomst van finance gewerkt. Maar IT-FC doet ook meer. Zo organiseren we kennissessies voor professionals, geven we trainingen en workshops, en doen we mee met allerlei evenementen. Onlangs deden we bijvoorbeeld mee aan de verkiezing voor het beste finance team van het jaar. Dit zorgt voor een leuke dynamiek waarbij we veel op pad zijn en verschillende mensen spreken.

Een typische dag begint bij B.Amsterdam met een goede bak koffie. We bespreken gezamenlijk de dag aan de hand van ons digitale to-do bord Trello. Vervolgens gaan we door naar de zaal met flexplekken. Eenmaal aangekomen gaan we aan de slag. Ik heb een lijstje met mensen die we moeten bellen voor de kennissessie over IT dashboarding die we organiseren. Dit doe ik met behulp van ons nieuwe CRM systeem dat ik een tijd geleden ingericht heb. Na deze telefoontjes ga ik verder met het GDPR-proof maken van IT-FC. Ik ga aan de slag met een dataverwerkingsprotocol en zorg dat dit wordt geüpdatet in onze systemen en op de website.

Om 12:30 gaan we lunchen. B.Amsterdam verzorgt gelukkig dagelijks een uitgebreide lunch. Na de lunch ga ik weer even verder met het dataverwerkingsprotocol. Vervolgens mag ik mee naar een acquisitiegesprek. In de auto kletsen we ontspannen over van alles en nog wat, maar met name filosoferen we over de toekomst van het bedrijf. Na afloop van het gesprek wordt me uitgebreid om feedback gevraagd.

Eenmaal terug aangekomen bij B.Amsterdam beginnen we aan de wekelijkse ‘stand-up,’ de gezamenlijke vergadering. Hier bespreken we de gebeurtenissen en resultaten van de afgelopen week, en bepalen we de focus voor de komende week. Daarna is er niet veel tijd meer over. We besluiten vroeg aan de vrijdagmiddagborrel te beginnen. De organisatie hiervan neemt B.Amsterdam ook voor haar rekening, dus we kunnen zo aanschuiven om de week gezellig af te sluiten!  

broken image

IT Finance Consulting bij de uitreiking van de 'best finance team of the year 2018' verkiezing